August 16, 2016

Lab 3.2 Devstack fails with cinder

Hello,

I have tried several times to build my Devstack environement in Lab 3.2 with no success. Can you help?

 

Using the local.conf that is listed in the lab notes, building the stack fails at cinder. See the last lines of the log below.

2016-08-16 13:00:23.471 | +functions:wait_for_service:396            rval=124
2016-08-16 13:00:23.488 | +functions:wait_for_service:401            time_stop wait_for_ser
vice
2016-08-16 13:00:23.505 | +functions-common:time_stop:2372           local name
2016-08-16 13:00:23.522 | +functions-common:time_stop:2373           local end_time
2016-08-16 13:00:23.538 | +functions-common:time_stop:2374           local elapsed_time
2016-08-16 13:00:23.555 | +functions-common:time_stop:2375           local total
2016-08-16 13:00:23.572 | +functions-common:time_stop:2376           local start_time
2016-08-16 13:00:23.588 | +functions-common:time_stop:2378           name=wait_for_service
2016-08-16 13:00:23.605 | +functions-common:time_stop:2379           start_time=1471352363
2016-08-16 13:00:23.622 | +functions-common:time_stop:2381          
2016-08-16 13:00:23.647 | ++functions-common:time_stop:2384           date +%s
2016-08-16 13:00:23.666 | +functions-common:time_stop:2384           end_time=1471352423
2016-08-16 13:00:23.683 | +functions-common:time_stop:2385           elapsed_time=60
2016-08-16 13:00:23.700 | +functions-common:time_stop:2386           total=0
2016-08-16 13:00:23.716 | +functions-common:time_stop:2388           _TIME_START[$name]=
2016-08-16 13:00:23.733 | +functions-common:time_stop:2389           _TIME_TOTAL[$name]=60
2016-08-16 13:00:23.750 | +functions:wait_for_service:402            return 124
2016-08-16 13:00:23.766 | +lib/cinder:start_cinder:523               die 523 'c-api did not
 start'
2016-08-16 13:00:23.784 | +functions-common:die:186                  local exitcode=0
2016-08-16 13:00:23.801 | [Call Trace]
2016-08-16 13:00:23.801 | ./stack.sh:1263:start_cinder
2016-08-16 13:00:23.802 | /home/ubuntu/devstack/lib/cinder:523:die
2016-08-16 13:00:23.812 | [ERROR] /home/ubuntu/devstack/lib/cinder:523 c-api did not start
2016-08-16 13:00:24.819 | Error on exit
ubuntu@compute-node:~/devstack$

 

I tried to unstack and clean a couple times. I tried again after rebooting Comput-node. I restarted the lab environment fresh also. I attempted a couple of fixes from Google searches but nothing has got me past this point. After being stuck on this lab for a second day I have decided to seek help.

 

Let me know if there are things that I can try or answer for you. Thanks.

 

 

Click Here!