August 13, 2010

Zoom wireless-n usb not connecting

Forums: 

I've been trying to get a Zoom wireless-n usb adapter to work. It works under Windows once I enable file & printer sharing. Here's the output from some commands.

red@Homebrew:~$ sudo ifconfig -a
[sudo] password for red:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0d:61:68:d7:81
inet addr:192.168.0.196 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::20d:61ff:fe68:d781/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3043 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2978 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:2639340 (2.6 MB) TX bytes:518873 (518.8 KB)
Interrupt:19

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:480 (480.0 B) TX bytes:480 (480.0 B)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:40:36:3c:0a:d9
inet6 addr: fe80::240:36ff:fe3c:ad9/64 Scope:Link
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:7435 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:3121 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1754267 (1.7 MB) TX bytes:227012 (227.0 KB)

red@Homebrew:~$ sudo lsmod | grep rt
rt2870sta 461811 1
gameport 9089 2 ns558
parport_pc 25962 1
agpgart 31724 3 ttm,drm,amd64_agp
parport 32635 3 ppdev,parport_pc,lp
red@Homebrew:~$
red@Homebrew:~$ sudo iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wlan0 RTxx70 Wireless ESSID:"" Nickname:"RT3070STA"
Mode:Auto Frequency=2.417 GHz Access Point: 00:24:01:6F: DA:F1
Bit Rate=1 Mb/s
RTS thr: off Fragment thr: off
Encryption keyff
Link Quality=10/100 Signal level:-49 dBm Noise level:-97 dBm
Rx invalid nwid: 0 Rx invalid crypt: 0 Rx invalid frag: 0
Tx excessive retries: 0 Invalid misc: 0 Missed beacon: 0

Windows shows the adapter as rt2780 but here you can see it's claiming rt3070. The wireless icon shows it's getting a signal and I can connect to the local network, or so it seems. I'm running it thru a D-Link DIR-628 router. Is there something else I'm missing?
Thank you.

Click Here!